Contactlenzen

Het contactlensprogramma van Henk Prummel Opticien is altijd up-to-date.
Wij hebben de nieuwste technieken in huis en zullen u voorzien van het beste product.
Wanneer u voor het eerst contactlenzen wilt gaan dragen zal onze contactlensspecialist de benodigde gegevens van uw oog opmeten en samen met u een passende lenskeuze maken.

De verschillende mogelijkheden zijn:

Daglenzen (zacht)

Daglenzen zijn geschikt voor vele lensdragers als definitieve lenzen of tijdens vakanties en sporten. Deze lenzen zijn ook makkelijk te combineren naast een bril.

Maandlenzen (zacht)

Maandlenzen kunnen een maand worden gedragen. Ze bestaan in vele verschillende lensmaterialen. De keuze is afhankelijk van de conditie van uw traanvocht.

Vormvaste lenzen

In de vormvaste lenzen is de afgelopen tijd veel veranderd. Deze lens wordt nu gemaakt van zeer hoog zuurstof doorlatend materiaal. Door de nieuwste aanpastechniek is de pasvorm sterk verbeterd waardoor er een hoog draagcomfort ontstaat en er nauwelijks meer sprake is van stofgevoeligheid/verlies. De lens wordt speciaal op maat van uw oog gemaakt en daarom ook uitermate geschikt bij moeilijkere correcties.

Multifocale lenzen

Voor mensen die naast de vertecorrectie ook moeite krijgen met het lezen bestaan er ook lenzen met de sterkte voor veraf en lezen gecombineerd. Deze lenzen zijn verkrijgbaar in zowel vormvast als zachte lensmaterialen.

Nachtlenzen (vormvaste)

Nachtlenzen zijn lenzen die u in tegenstelling tot andere lenzen alleen ‘s nachts draagt en niet overdag. Tijdens de slaap corrigeren deze lenzen uw ogen zodat u overdag scherp kunt zien zonder bril of lenzen. Door de pasvorm maken deze lenzen uw hoornvlies platter waardoor u binnen een of twee weken al overdag scherp kunt zien. (Geschikt voor mensen met een “min” sterkte tot ongeveer – 4,50.)

Vloeistof

Elk type lens vraagt om een goede vloeistof en afhankelijk van het lensmateriaal en de samenstelling van uw traanvocht zullen wij u hierin advies geven wat de beste combinatie is.

Oogzorg / Contactlenscontrole

Bij de contactlenscontrole, die twee maal per jaar plaatsvindt, wordt de conditie van uw ogen beoordeeld:
Tijdens de controle wordt er gekeken naar:

  • De conditie van het hoornvlies/slijmvliezen en oogleden
  • De pasvorm/kwaliteit van de lenzen;
  • Controle van de sterkte van de lenzen.

Bovendien is de controle een goed moment om u te informeren over nieuwe ontwikkelingen en innovaties op contactlensgebied.
Wanneer u nieuwsgierig bent geworden en graag zeer goede lenzen wilt, kunt u telefonisch of online via deze website met ons hiervoor een afspraak maken.