Historie

Over Henk Prummel Opticien…

Henk Prummel Opticien opende in 1989 haar deuren in het historische pand aan de Peperstraat 8 in Wijk bij Duurstede. In 1998 heeft Henk Prummel de winkel verkocht aan Carl van Maaren. Tot september 2009 was de winkel onderdeel van het filiaalbedrijf van Carl van Maaren. In de jaren na 2009 zijn er wisselingen geweest van eigenaren.

Sinds februari 2013 is Carl van Maaren weer eigenaar van Henk Prummel Opticien. Henk Prummel Opticien is nu een zelfstandige opticien met de daarbij vertrouwde gezichten van de meiden Annemieke, Marlies en Suzanne. Met deze overname staat Henk Prummel Opticien weer voor hun eigenzinnige karakter met een uitdagende collectie en is er weer een gezellig meidenteam met een fijn sociaal gevoel en liefde voor de brillen en haar klanten.

Over Wijk…

Wijk bij Duurstede is een stad en gemeente in het zuiden van de Nederlandse provincie Utrecht die tot ongeveer de 13e eeuw Dorestad heette. Het Bourgondische stadje ligt, met de andere kernen Cothen en Langbroek, in de Kromme Rijnstreek, het buiten van Utrecht. Het rivierenlandschap ontmoet hier de Utrechtse Heuvelrug.

In dit unieke landschap vindt u kastelen, landgoederen, uitgestrekte natuur, fruitboomgaarden, de Kromme Rijn, weilanden, cultuurhistorie en de uiterwaarden langs de Lek.

Wijk bij Duurstede zelf heeft een prachtige binnenstad met diverse bezienswaardigheden waaronder kasteel Duurstede en de molen Rijn en Lek. Tevens kunt u dwalen door de rustieke straatjes en genieten van de mooie plekjes en de vele galeries.