Historie

Over Henk Prummel Opticien…

Henk Prummel Opticien opende in 1989 haar deuren van het prachtige historische pand aan de Peperstraat 8 in Wijk bij Duurstede.

Henk Prummel Opticien is een  optiekwinkel met een eigenzinnig karakter, een uitdagende collectie, een fraai interieur en een gezellig damesteam “Annemieke, Marlies en Trix”, met een fijn sociaal gevoel en liefde voor de brillen en haar klanten.

Over Wijk…

Wijk bij Duurstede is een stad en gemeente in het zuiden van de Nederlandse provincie Utrecht die tot ongeveer de 13e eeuw Dorestad heette. Het Bourgondische stadje ligt, met de andere kernen Cothen en Langbroek, in de Kromme Rijnstreek, het buiten van Utrecht. Het rivierenlandschap ontmoet hier de Utrechtse Heuvelrug.

In dit unieke landschap vindt u kastelen, landgoederen, uitgestrekte natuur, fruitboomgaarden, de Kromme Rijn, weilanden, cultuurhistorie en de uiterwaarden langs de Lek.

Wijk bij Duurstede zelf heeft een prachtige binnenstad met diverse bezienswaardigheden waaronder kasteel Duurstede en de molen Rijn en Lek. Tevens kunt u dwalen door de rustieke straatjes en genieten van de mooie plekjes en de vele galeries.